Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Balıkçı Teknesi Kurtarıldı

Rize'de Balıkçı Teknesi Kurtarıldı
Rize'nin Gündoğdu Limanı'na yanaşmaya çalışırken motoru arızalınınca kayalıklara çarpan "Eska Baba" adlı balıkçı teknesi kurtarıldı.
01.06.2013 / 09:15

    Rize'nin GündoÄŸdu Limanı'na yanaÅŸmaya çalışırken motoru arızalınınca kayalıklara çarpan "Eska Baba" adlı balıkçı teknesi kurtarıldı.




 


Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü BaÅŸkanı ve Rize ValiliÄŸi Arama Kurtarma dalgıcı Rıza Birkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Süleyman Topal'a ait "Eska Baba" isimli balıkçı teknesinin, 18 Aralık 2012'de motor kısmında meydana gelen arıza nedeniyle kayalıklara çarparak yan yattığını, teknedeki 14 mürettebatın balıkçılar tarafından kurtarıldığını anımsattı.


 


Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü olarak Rize ValiliÄŸi ve Liman BaÅŸkanlığı'nın izniyle kurtarma çalışmaları sırasında batan teknenin çıkarılması için 15 gün önce çalışma baÅŸlattıklarını ifade eden Birkan, "Çalışmalar sırasında iÅŸ ve çevre güvenliÄŸine azami ölçüde dikkat ettik. Özellikle yaÄŸ ve mazot sıkıntısı olmadan, denizi de koruyarak tekneyi çıkardık" dedi.


 


Dalgıç hocası Zafer Koçal ise 5 ay önce GündoÄŸdu Limanı'na giriÅŸ yaparken batan tekneyi bugün itibarıyla yüzdürdüklerini kaydederek, "12 metre derinde olan tekneyi 3 metre dubalarla kaldırarak limanın kenarına getirdik. Vinç yardımıyla ÅŸu an içini boÅŸaltıyoruz. EmeÄŸi geçen tüm arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum" diye konuÅŸtu.




 




 




 




 



 



 








Bu haber toplam 5507 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler