Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'yi Allak Bullak Eden Dalgalar

Rize'yi Allak Bullak Eden Dalgalar
Rize'de dev dalgalar maddi hasara yol açtı ulaşım durdu... Rize sahilinde, geceden bu yana etkili olan fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar maddi hasara yol açtı.
24.03.2013 / 12:57


   Sahil kesiminde bulunan çok sayıda tesis tahrip oldu. Balıkçı barınakları zarar gördü. Denizgören Mahallesi balıkçı barınağında Recep Aksu’ya ait tekne battı. Karadeniz Sahil Yolu dev dalgaların taşıdığı kayalar nedeniyle zaman zaman karayolu ulaşımı kapandı.





ÖSYM tarafından düzenlenen üniversitesi sınavı dolayısıyla Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi’nde sınava giren öÄŸrenci yakınları sahile toplanarak dev dalgaları izledi. Meraklı vatandaÅŸlar ilk kez bu kadar büyük dalga gördüklerini belirtip, izlemenin kendilerine zevk verdiÄŸini söyledi.





Hasar gören tesisleri yerinde inceleyen Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, sahilde “t” olarak tabir edilen dalga kıranlar yapılmadığı sürece benzer hasarların sürekli yaÅŸanabileceÄŸini belirterek, “Biz sahillerimizde bu tarz durumların yaÅŸanacağını önceden biliyorduk. Ancak, bu mevsimde böyle bir ÅŸey beklemiyorduk. Belediyemize ait tesisimiz zarar gördü. Bizim tesisimiz sökülebilir bir tesis. Geceden sökmemiz gerekirdi. Biraz geç kaldık. Ancak ilimizde ‘T’ler yapılmadığı sürece bu tarz hasarlarla sürekli karşılaÅŸacağız. KomÅŸu ilde bolca olan ‘T’ler’den ilimiz sahilinde de yapılması gerekmektedir” dedi.
















Bu haber toplam 2674 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler