Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çay Kaçakcılığı Yapanlar Kamuoyuna Açıklanacak

Çay Kaçakcılığı Yapanlar Kamuoyuna Açıklanacak
Türkiye’de bir ilk yaşanacak. Kaçakçılık suçundan mahkum olanlar, isimleriyle kamuoyuna açıklanacak. Buna çay kaçakçılığı yapanlar da dahil...
15.03.2013 / 14:18


   Türkiye’de bir ilk yaÅŸanacak ve ‘’Vergi Yüzsüzleri’’ gibi kaçakçılık suçundan mahkum olanlar da, isimleriyle birlikte kamuoyuna açıklanacak. Sigara ve içkiden canlı hayvana, silahtan her tür gıda maddesine kadar, tüm kaçakçılık olaylarında, failler teÅŸhir edilecek.



TBMM Plan Bütçe Komisyonunda benimsenen Gümrük Kanunu tasarısı ile hem kaçakçılık cezaları arttırılıyor, hem de kaçakçıların teÅŸhiri amaçlanıyor. Buna göre, tütün ve tütün mamulleri, alkollü içkiler, akaryakıt, uyuÅŸturucu, silah ve mühimmat, elektronik eÅŸya ve canlı hayvan, et, çay, ÅŸeker, zeytin gibi gıda maddeleri ile diÄŸer kaçakçılık türleri ile ilgili mahkumiyet hükmü kesinleÅŸenler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca kamuoyuna ilan edilecek.



CEZALAR ARTIYOR



Tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin ambalajlarına uygulanan bandrol, etiket, hologram, pul, damga veya benzeri iÅŸaretlerin taklitlerini yapan ya da ülkeye sokanlar ile bunları bulunduran, nakleden, satan ya da kullananlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilecek.



Ambalajlarında bandrol, etiket, hologram, pul, damga veya benzeri iÅŸaret bulunmayan tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkileri üreten, yurda sokan, ticari amaçla bulunduran, nakleden, satışa arz eden veya satanlar da aynı cezaya çarptırılacak.



Kaçak akaryakıtı ihbar eden ve yakalayan kamu görevlilerine de ikramiye ödenecek. Kaçak akaryakıtın sahipli yakalanması halinde, deÄŸerinin yüzde 10'u ihbar edene, yüzde 10'u ise yakalayan kamu görevlilerine ikramiye olarak verilecek. Ä°hbarsız yakalamalarda da kamu görevlilerine ikramiye ödenecek.







Etiketler:
Bu haber toplam 2391 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler