Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mavi'den Çaykur'a Sitem

Mavi'den Çaykur'a Sitem
Çay Üreticileri Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, Rize'de paketleme çay fabrikası için gösterdikleri yerin Çaykur tarafından komik nedenlerle uygun görülmediğini açıkladı. İşte Mavi'nin konu hakkındaki açıklamaları:
23.02.2013 / 22:40


Çay Üreticileri DerneÄŸi (ÇAYÜDAD) BaÅŸkanı Mustafa Mavi, yaptığı açıklamada Çaykur Genel MüdürlüÄŸü'ne sundukları paketleme çay fabrikasının Adacami Mahallesi'ndeki Rize Belediyesi'ne ait arazide kurulması yönündeki tekliflerinin Genel Müdürlük tarafından söz konusu yerin dere yatağı üzerinde olduÄŸu ve ulaşım açısından yolun uygun olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediÄŸini söyledi. Mavi, "Çaykur'un bu gerekçe ile reddettiÄŸi yer gerçekten riskli bir alan olsaydı burada askeri kurum ve lojmanlar ile okullar, ev ve iÅŸyerlerinin yapılmasına izin verilir miydi?" dedi.



    Mavi açıklamasında ÅŸunları kaydetti: Çay Üreticileri DerneÄŸi (ÇAYÜDAD) olarak yaptığımız çalışmalar çerçevesinde  Rize Belediyesi'nin  Adacami Mahallesinde bulunan 110 dönüm arazisi içinde atıl olarak bulunan 41 dönümlük  bölümü çay paketleme fabrikası için çok müsait olmasına raÄŸmen görmezlikten gelinmektedir. Çaykur yetkilileriyle yaptığımız görüÅŸmelerde Genel Müdürün söz konusu yerin uygun olmadığı, dere yatağı olduÄŸu, ulaşım için yolun uygun olmadığı vs. tutarsız birtakım bahaneler uydurması maalesef Çaykur'un yapacağı bu büyük yatırımı engellemektedir. Oysa ki sözkonusu arazinin bir bölümünde askeri kurum ve lojmanlar, okullar, ev ve iÅŸyerleri vardır. Bunca yatırımı oraya yapan devletimiz iki gözbebeÄŸi askeriye ve milli eÄŸitim burada bir risk olduÄŸunu göremedi mi? Belediye oraya yapılaÅŸma izni verirken belediyede mi göremedi? Tabiki hayır böyle bir risk olsaydı buna kimse müsaade etmezdi. Bu arazinin  dere tahkimatı yapılmış olup hiçbir risk yoktur. Ulaşım konusunda ise yaptığımız görüÅŸmelerde çift yolu bölünmüÅŸ yol planı, projesi ve ihalesi yapılmış olup inÅŸaatı en kısa zamanda baÅŸlayacağı bilgisine ulaÅŸtık. Paketleme için Rize'de adı geçen arazi m2 olarak ve konum olarak uygun degildir. Åžimdiki fabrika 32 dönümdür  ve yeterli  gelmiyor. Adı geçen yer ise 22 dönümdür. 32 dönüme sığmayan fabrika 22 dönüme nasıl yetecek? Bina 5 katlı mı olacak, tır parkı, özel oto parkı ve Çaykur'un enaz bir aylık çay satışı olan 8500 ton çay deposu nasıl yapılacak? Yarın Ä°stanbul ve Ankara'da bulunan paketleme çay fabrikaları Rize'ye taşınırsa nereye konulacak, pazarlama bölge müdürlüÄŸü nerede olacak? bunlar iyi hesap edilmelidir. Yoksa Çaykur, Ä°yidere Fabrikasını da mı kaldıracak? Zaten bir bir fabrikaları kaldırıyorsunuz. EÄŸer böyle bir niyetiniz varsa paketlemeyi hiç kurmayın boÅŸuna masraf etmeyin. Zaten çaykur yeterince zarar etmiÅŸtir bir zararda burdan ettirmeyin. Her yaÅŸ çay fabrikasına bir paketleme bölümü yapın her fabrika kendi çayını paketlesin ve Çaykur'da paketleme yapmaktan kurtulsun.







Bu haber toplam 2750 defa okundu
YORUMLAR
iyidereli: 
"menfaat"
kardeşim bi menfaatin mi var ki adacamiye bukadar asılıyorsun
23.02.2013 / 22:41
Ip Adresiniz:78.162.33.248
sabit balcı: 
"çaykur"
Dernek başkanı sayın mavİ'yİ sonuna kadar destekliyoruz.
22.02.2013 / 14:25
Ip Adresiniz:78.162.36.3
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler