Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

BM'den Esed'e 520 milyon dolar!

BM'den Esed'e 520 milyon dolar!
Katliamı durdurması beklenen BM, tam aksine "İnsani Yardım" adı altında Esed'e maddi destek veriyor.
23.01.2013 / 09:55

   Esed yönetiminin yaklaşık 2 yıldan beri adeta kan gölüne çevirdiÄŸi Suriye 'deki olaylara sessiz kalan BirleÅŸmiÅŸ Milletler, aldığı kararlarla varlığını tartışma konusu yapmaya devam ediyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Resmi kayıtlara göre bugüne kadar 6 bini çocuk olmak üzere 60 binden fazla insanın katledildiÄŸi Suriye'deki olaylara askeri müdahale planı yapamayan BM , Ä°nsani Yardım Müdahalesi (HARP) gibi içeriÄŸi skandallarla dolu bir karara imza attı. 


 


BM Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan 53 sayfalık “Ä°nsani Yardım Müdahalesi” baÅŸlıklı raporda, Suriye'ye yardım kararının 2012'nin Eylül ayında Esed hükümetinin müracaatı ile alındığı belirtildi. Bu kararla 1 Ocak -30 Haziran tarihleri arasında kullanılmak üzere 520 milyon dolarlık bir paranın Suriye yönetimine yardım olarak gönderilmesinin kararlaÅŸtırıldığı kaydedildi. 


 


SURÄ°YE HÜKÜMETÄ°NE SAYGI GÖSTERÄ°LECEK 






Suriye'de yaÅŸanan olaylardan etkilenen 4 milyon kiÅŸi için kullandırılacak yardımın 14 valilik tarafından dağıtılmasının planlandığı açıklandı. BM, yardımdaki önceliÄŸin ise olaylardan direkt olarak etkilenen bir buçuk milyon Suriyeli olduÄŸunu karara baÄŸladı. BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin UNICEF, UNDP, UNRWA, UNHCR, WHO, WFP, FAO, UNMAS ve UNFPA gibi kurumlarının müdahil olacağı Suriye Kızılayı'nın da etkili olarak rol alacağı yardım dağıtımı için rapora konulan “4 milyon Suriyeli için kullandırılacak yardım Suriye hükümetine gönderilecek, yardımın dağıtımında hükümetin kararlarına saygı duyulacak” ÅŸeklindeki ibare ise akıllara durgunluk verecek cinsten.





Etiketler: BM.SURÄ°YE ESED
Bu haber toplam 2042 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler