Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kotil'den THY için 5 yıldızlı açıklama

Kotil'den THY için 5 yıldızlı açıklama
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin bu yıl 5 yıldızlı hava yolu olarak ilan edileceğini bildirdi.
19.01.2013 / 19:09


Kotil, Manavgat ilçesindeki bir otelde 2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi'nde yaptığı konuÅŸmada, Türk Hava Yolları'nın çalışmalarını ve hedeflerini açıkladı.



Türk Hava Yolları'nın her yıl büyüyen bir grafik çizdiÄŸini anlatan Kotil, geçen yıl 9 milyar dolarlık bir ciro gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi. Dünyada havacılık sektöründe 636 milyar dolar paranın bulunduÄŸunu kaydeden Kotil, ''Bunun hepsini istemiyoruz. Ama bu yıl 10 milyar dolar ciro yapmayı hedefliyoruz. 10-15 yıl içinde ise bu miktarı 40 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. 2020 yılı hedeflerimizde tahmini gelirimiz 19 milyar dolar'' dedi.



Kotil, 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, bu yıl 250 noktaya uçuÅŸ gerçekleÅŸtirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Dünyadaki en çok noktaya uçan hava yolu olmayı arzuladıklarını anlatan Kotil, bu yıl içinde bunu gerçekleÅŸtireceklerine inandıklarını belirtti.



Türk Hava Yolları'nın uçuÅŸ yaptığı bölgeleri anlatan Kotil, Orta Avrupa'da 20 noktaya, Güney Avrupa'da 19 noktaya, Balkanlar'da ise 22 noktaya uçtuklarını, en güçlü oldukları bölgenin de Balkanlar olduÄŸunu söyledi.



UzakdoÄŸu'da 26 noktaya uçuÅŸ gerçekleÅŸtirdiklerini dile getiren Kotil, Atlantik'te 30, Afrika'da 33 noktaya uçtuklarını, bu yıl sonunda ise Afrika'da 43 noktaya uçmayı planladıklarını ifade etti.



OrtadoÄŸu'ya transfer yolcunun artmaya baÅŸladığını, 32 noktaya uçtuklarını söyleyen Kotil, ''Bu bölgede en fazla uçan hava yoluyuz, ama yetmez'' diye konuÅŸtu.



THY çalışanlarına seslenen Kotil, alt kademedeki çalışanlarını sevmelerini, samimi olmalarını ve sürekli kendilerini geliÅŸtirmelerini istedi.



THY'nin kaliteli bir ÅŸirket olduÄŸunu vurgulayan Kotil, ''Ä°ki defa Avrupa'nın en iyi hava yolu seçildik. 2012 yılı sonu itibarıyla Avrupa'da en çok yolcu taşıyan ikinci hava yoluyuz, bunu rakamlar gösteriyor. Bu yıl 5 yıldızlı hava yolu oluyoruz. Avrupa'nın en iyi hava yolu ilan edilmek öyle güzel bir duygu ki... Kalpten çalışırsak dünyanın da Avrupa'nın da en iyi hava yolu oluruz'' diye konuÅŸtu.



Åžirket olarak tek bir yolcuyu üzme haklarının olmadığını vurgulayan Temel Kotil, üzülen yolculara dönüÅŸlerin yapılarak, telafi edilmesi gerektiÄŸini bildirdi.






Etiketler: temel kotil
Bu haber toplam 2161 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler