Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Scud Füzeleri Türkiye'ye Yöneldi

Scud Füzeleri Türkiye'ye Yöneldi
Suriye, Scud füze rampalarını Türkiye sınırına kaydırmaya başladı.
07.05.2012 / 20:33


Suriye'nin, Scud füze rampalarını Türkiye sınırına kaydırmakta olduÄŸu öne sürülüyor.



Ürdün'de yayın yapan Ahbar Baladna sitesinin haberine göre, Batılı casus uyduları, Suriyeli uzun menzilli Scud füze rampalarının Türkiye ve Ä°srail sınırlarına doÄŸru kaydırıldığını tespit etti.



Haberde uyduların, yüzlerce rampanın kuzeye ve güneye doÄŸru hareket ettiÄŸini gösterdiÄŸi, bunların da sadece uzun menzilli Scud füze rampaları olabileceÄŸi iddia edildi.



1500 KM MENZÄ°LÄ° VAR



Sıvı yakıtlı balistik bir füze olan Scudlar SoÄŸuk SavaÅŸ döneminde Sovyetler BirliÄŸi tarafından yapılıp tasarlanmıştı.



Uzun menzilli ve çok büyük bir patlama gücüne sahip bu füzelere ÅŸu an eski Sovyet cumhuriyetleri bazı OrtadoÄŸu ülkeleri ve UzakdoÄŸu'daki komünist ülkelerin bir çoÄŸu sahiptir.



Bu füzeler geçmiÅŸte Ä°ran-Irak Savaşı sırasında Saddam Hüseyin tarafından Ä°ran'da bulunan petrol rafinerilerini yok etmek için kullanılmıştı. Menzili 130 ile 1500 kilometre arasında deÄŸiÅŸen Scud füzeleri nükleer, biyolojik ve kimyasal olarak 3 farklı savaÅŸ baÅŸlığı taşıyabilecek biçimde tasarlanmıştır.



Aynı zamanda bu füzeler Saddam Hüseyin tarafından Körfez Savaşı'nda Ä°srail'e karşı kullanılmışsa da psikolojik tesir dışında etkili olmamıştı.



Daha önce de Scud füzelerinin Türk sınırı yakınındaki Kamışlı ve Deyr El-Zor'a konuÅŸlandırıldığı iddia edilmiÅŸti.



NATO'DAN ASKERÄ° MÜDAHALE Ä°STEĞİ



Ä°talya-türkiye Hükümetlerarası Zirve Toplantısı öncesi Corriere Della Sera gazetesine konuÅŸan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Suriye'ye askeri müdahalede bulunması için NATO'ya istekte bulunabileceklerini söyledi.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, gazete muhabirinin sorularını Adana'dan Ankara'ya giderken uçakta yanıtladı. ErdoÄŸan, "Bölgenin lideri olmayı mı hedefliyorsunuz?" sorusuna, "Biz sistematik bir deÄŸiÅŸimi yönetmek ya da lideri olmak gibi bir pozisyonda deÄŸiliz ama bazı insanlar bizim eylemlerimizden esinlenmiÅŸ olabilir. Türkiye din devleti deÄŸildir, iÅŸleyen bir parlamenter cumhuriyettir. Biz Ä°slam ve demokrasinin bir arada yaÅŸayabileceÄŸini gösterdik" karşılığını verdi.



Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esad için bir gelecek olup- olmadığına ve askeri bir müdahaleyi deÄŸerlendirip deÄŸerlendirmediÄŸine iliÅŸkin bir soruya, BaÅŸbakan ErdoÄŸan, ÅŸu karşılığı verdi:



"Esad rejimi bitti. 10 bin kiÅŸi öldü. 25 bin kiÅŸi Türkiye'ye, 100 bin kiÅŸi ise, Ürdün'e göç etti. Bir ülke kendi halkına baskı uyguluyorsa, silah ve tanklarla onlara saldırıyorsa bunun sonucunda insanlar kaçıyorsa nerede adalet? Suriye ile 900 kilometrelik bir sınırı paylaşıyoruz. Her zaman iyi bir dostluk bağına sahip olduk. Ne yazık ki Esad bizim güvenimizi dikkate almadı. Tunus'ta bir ÅŸeyler hareketlenmeye baÅŸlayınca onu uyardık. Åžöyle dedik: 'DoÄŸru yolu seç, siyasi partilerin doÄŸmasına izin ver, özgürlük yolunu aç, siyasi tutukluları bırak. Åžimdi Suriye'de durum çok ciddi. Åžimdiye kadar Suriye'ye karşı sabırlı olduk ama Hükümet sınırdaki hatalarına devam ederse 5'inci maddeye göre bu artık NATO'nun sorunu olur. Esad, ÅŸimdiye kadar Annan'a verilen hiçbir sözü yerine getirmedi. Ölümler devam ediyor. Güvenlik Konseyi daha ciddi bir tavır almalıdır. Avrupa BirliÄŸi, dışarıdan seyirci kalmamalıdır."



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Suriye'ye askeri bir müdahale olasılığına iliÅŸkin olarak, "Bu sadece Türkiye'nin sorunu deÄŸildir. Güvenlik Konseyi ve Arap BirliÄŸi'nin ortak adımları gerekiyor" dedi






Etiketler: SURÄ°YE
Bu haber toplam 2873 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler