Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Hasip Kaplandan hakaret dolu sözler

Hasip Kaplandan hakaret dolu sözler
Nevruz'u bahane ederek sokakları proveke eden BDP, ağzını iyice bozdu. Hasip Kaplan, iktidarı eleştirirken "Sizin ananız güzel mi?" dedi. Kaplan ardından "Bu İçişleri Bakanı mal, mal, mal" ifadelerini kullandı. Siyaset adabına yakışmayan bu ifadeler, BDP'lilerin içinde bulunduğu halet-i ruhiyeyi bir kez daha gözler önüne serdi.
26.03.2012 / 16:37


           BÄ°R VEKÄ°LE YAKIÅžMAYAN HAKARETLER.BU CESARETÄ°  VERENLER BU Ä°ÅžLERE DUR DEMELÄ°.        BDP'nin siyaseti düÅŸürdüÄŸü seviye tepki çekiyor.  Ä°çiÅŸleri Bakanı için sarfettiÄŸi sözlerle Hasip Kaplan'ın üslubundaki 'bilinen düzeysizliÄŸe' bir kez daha ÅŸahit olduk. Haberimizdeki videoyu izlediÄŸinizde ne demek istediÄŸimizi daha iyi anlayacaksınız.



BDP Milletvekili Hasip Kaplan, valiliÄŸin izin verilmeyeceÄŸi yönündeki açıklamasına raÄŸmen, kentin gecekondu yerleÅŸiminin en yoÄŸun olduÄŸu Kepez Ä°lçesi'nde, BDP tarafından yapılacağı açıklanan nevruz kutlamalarına katılmak için Antalya'ya geldi. BDP Kepez Ä°lçe teÅŸkilatı önünde çoÄŸunluÄŸunu kadın ve



çocukların oluÅŸturduÄŸu yaklaşık 350 kiÅŸi tarafından karşılanan Hasip Kaplan, burada yaptığı açıklamada nevruzun OrtadoÄŸu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlara kadar uzanan geniÅŸ bir coÄŸrafyada kutlandığını söyledi.



"BAYRAMLAR İZNE TABİ DEĞİLDİR"



Diğer partilerin ve iktidarın 'Nevruz kutlama' diye bir geleneği olmadığını kaydeden Milletvekili Kaplan, "AK Parti'nin nevruz kutlama diye bir geleneği,
kültürü, kimliÄŸi yok. Aslını inkar eden bir yaklaşım içinde ve bu nedenle bizlerin nevruz kutlamalarına 10 yıllık iktidarı içinde engel çıkartıyor. Bayramlar izne tâbi deÄŸildir. Bayramlar için izin verilmez" dedi.



"BAKANLAR ÇIRAÄžAN SARAYI'NDA KUTLUYOR"



Ä°ktidarın "Kutlayamazsınız" açıklamalarına raÄŸmen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir hafta süren bir kutlama programı açıkladığını, Eyüp Belediyesi'nin dün bir kutlama gerçekleÅŸtirdiÄŸini kaydeden BDP'li Milletvekili Kaplan, "AK
Parti iktidarı der ki 'Kutlayamazsınız' ama bakanlar ÇıraÄŸan Sarayı'na gidip kutlayabiliyor. Bu çifte standart bu düÅŸmanca yaklaşım, kendi halkına saldırgan yaklaşım kabul edilemezdir" diye konuÅŸtu.



"BUNLARA ZEMİN VERMEYECEĞİZ"



Kutlamaların üzerinde hassasiyetle durduklarını, coÅŸku ve barış içinde kutlamak istediklerini ve atanmışların da buna hassasiyet göstermesini isteyen Milletvekili Kaplan, Antalya'da dün bir mahallede gerçekleÅŸen kutlamada 20 gözaltı olduÄŸu belirten hatırlatarak konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti: "Sultan efendilerinin fetvasını mı bekleyeceÄŸiz bayramı kutlamak için? Sultan efendilerinin ve onun hakikaten Türkiye için bir zul olan bakanının, milletini can ve mal güvenliÄŸinden sorumlu olup can ve mal güvenliÄŸini tehlikeye sokan bir bakanının yasadışı emirleri, direktifleri, genelgeleri ile bizim partinin 15 gün önce de yaptığı bütün programları, planları altüst ederek provoke ederek gerginlik yaratarak bugüne getirmiÅŸ durumdalar. Biz buna zemin vermeyeceÄŸiz?"



ALANLAR BÄ°ZÄ°MDÄ°R



Antalya'da gerçekleÅŸtirilecek kutlamalar için yetkilerle partililer arasında gerekli görüÅŸmelerin yapıldığı, alanın yasaklanması halinde bütün Antalya'nın kendileri için alan olduÄŸu belirten Hasip Kaplan, "Alanlar bizimdir, meydanlar bizimdir. Aslını inkar eden bayramını inkar eden, kutlamayan, kutlama becerisi görmeyen iktidarı buradan kınıyorum. Hem kutlamıyorsun, hem aslını inkar ediyorsun, hem bayramını inkar ediyorsun, hem de kutlamak isteyenlere saldırı emrini veriyorsun. Bu ayıptır, zulümdür. Bu diktatörlerin yaptığı ÅŸeylerdir. Bundan vazgeçin diyoruz. Halaylar, türküler bölmez" diye açıklamalarını sürdürdü.



Eyüp Belediyesi'nin kutladığı nevruzdan rahatsız olmadıklarını aksine sevindiklerini kaydeden Kaplan, "Siz neden kendi yurttaÅŸlarınızın kutlamalarından gocunuyorsunuz, tedirgin oluyorsunuz, saldırıyorsunuz diye hükümeti buradan ÅŸermezar ediyorum. Yani eleÅŸtiriyorum, kınıyorum" dedi.



POLÄ°S BARÄ°KAT KURDU



Parti binası önündeki kalabalık, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Karatay Lisesi yanındaki alanda yapılacak miting yerine doÄŸru yürüyüÅŸe geçmek üzere hazırlık yapıyor. Polis ise miting alanı ile parti binası arasındaki yolda barikat kurdu.






Etiketler: hasip kaplan
Bu haber toplam 2696 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler