Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Pekmezinin Faydaları Say Say Bitmiyor

Pekmezinin Faydaları Say Say Bitmiyor
Üzüm tansiyondan çağın vebası kansere, stresten enfeksiyonlara kadar birçok hastalığın devası. İşte üzümün faydaları...
02.01.2013 / 11:31


 



       Kara Üzüm Pekmezi, vücudu virüslere karşı dirençli hale getiriyor. koroner kalp hastalıkları ve kanser gibi ölüm oranı yüksek hastalıkları önlediÄŸini ve bu hastalıkları tedavi edici özelliÄŸi olduÄŸunu.



     Kara üzümün kabuklarında bulunan ve fitoaleksin grubu bileÅŸiklerinden olan 'resveratrol'ün kanser oluÅŸumunu engellediÄŸini,



      DüÅŸük yoÄŸunluktaki yaÄŸlı bileÅŸiklerin okside olarak kılcal damarlarda birikmesini engelleyerek kalp krizi riskini azalttığını.



      KaraciÄŸer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde de etkili olan kara üzüm, içerdiÄŸi meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeden böbrek ve bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler, kanın temizlenmesine de yardımcı olur" 





     Ä°çerdiÄŸi besin maddeleri sayesinde güzellik iksiri olan ve zayıflama rejimlerinde kullanılan üzümün gerçek bir beyin besini olduÄŸuna dikkat çeken Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "ÖÄŸleden sonra yenilecek bir salkım üzüm veya kahvaltıda tüketilecek karaüzüm pekmezi, vücudu ve beyin hücrelerini zindeleÅŸtirmektedir. Bir kilo üzüm, bin 150 gram süt, 390 gram et, 300 gram ekmek ve bin 200 gram patatese eÅŸdeÄŸer sayılmaktadır" diye konuÅŸtu. Çelik, özellikle nem oranı yüksek Karadeniz Bölgesi'nde yetiÅŸen kara üzümün kabuklarıyla beraber tüketilmesinin önemine iÅŸaret ederek, "Böylece kabuklardaki resveratrol maddesinden insan vücudu çok daha fazla miktarda yararlanacaktır" dedi.

Amino asitler, B vitaminleri (B1, B2), mineraller, potasyum, magnezyum ve demir içerdiÄŸi için bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.



- Kara üzüm pekmezi Ä°çerdiÄŸi doÄŸal fruktoz sayesinde vücudun harcadığı enerjinin kısa sürede depolanmasını saÄŸlar.



- Bünyesindeki magnezyum insanın iÅŸ verimliliÄŸini arttırır.



- Bünyesindeki asitler (tartarik, sitrik, malik, süksinik, fumarik, pyruvik, oxaglutarik, gliserik, glikolik, dimetil-süksinik, shikiminik ve guinik asit) mideye zarar vermeden böbrek ve karaciÄŸerin çalışmalarını hızlandırır, bu çalışmaları destekler.



- Kan sayısını arttırır



- Yağların erimesine yardımcı olur.



- Vücudu virüslere karşı dirençli hale getirir.



- Kabuk ve çekirdekleri bağırsak metabolizmasını hızlandırır.



-Kara üzüm pekmezi  Cildin taze ve temiz bir görünüm almasını saÄŸlar.



- Ä°çerdiÄŸi bioflavonoidler sayesinde C vitamini aktivitesini arttırır.



- Kara üzüm pekmezi Alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluÅŸumunu engeller.



- Besinlerin parçalanması sonucunda oluÅŸan serbest radikallerin kılcal damarların duvarlarına saldırmasında güçlü bir antioksidant görev üstlenerek düÅŸük yoÄŸunluktaki lipoproteinlerin (LDL) kılcal damarlarda birikmesini engeller.



- Hücrelerde deÄŸiÅŸim sonucunda tümör oluÅŸumuna izin verebilecek hücre için moleküller üzerine serbest radikallerin saldırısını bloke eder ve sonuçta kanser oluÅŸumunu engeller.



Herkese saÄŸlıklı ve mutlu bir hayat temenni ederken %100 doÄŸal ve katkısız ürünlerimizi tüketmenizi tavsiye ederiz



--Bulmakta zorlananlar habergundogdu@hotmail.com  e-posta atarak teminini  saÄŸlanır..






Bu haber toplam 12736 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler