Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İşte 20 Milyon dolarlık dev yatırımın yapıldığı il

İşte 20 Milyon dolarlık dev yatırımın yapıldığı il
35 plakalı İzmir, 35 projeye kavuşuyor. Önceki gün atılan imzalarla yeni havaalanı dış hatlar terminaline kavuşan İzmir, başlatılan projelerle 20 milyar liralık yatırımı aştı.
13.12.2011 / 14:24



UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, Ä°zmir’in projelerini siyasete kurban vermeyeceklerini belirterek ‘35 Ä°zmir-35 Proje’ ile birlikte Ä°zmir bir anlamda son 20 yıllık süreçte kaybettiÄŸi zamanı telafi ediyor” dedi. Yıldırım “Diyorlar ki EXPO Ä°zmir’e gelirse 20 milyar dolar yatırım Ä°zmir’e gelecek. Biz baÅŸlattığımız projelerle 20 milyar doları zaten aÅŸtık. Ä°zmir çok bekledi, daha fazla bekletmeye kimsenin hakkı yok” diye konuÅŸtu. Bu arada Yıldırım’a, Ä°zmir Ticaret Odası (Ä°ZTO) Ä°zmir Åžehrine Katkı Ödülü ikinci kez verildi. 1999 yılından bu yana devam eden ödülü, Ä°ZTO, 2009’da olduÄŸu gibi 2010 yılı için de Yıldırım’a layık gördü. Yıldırım, Ä°zmir’e hizmet için geldiklerini bu anlayışlarının bir süre iyi algılanamadığını 12 Haziran seçimlerinden önce ve sonra vatandaÅŸların bunun farkına vardığını belirtti. Ä°ÅŸ adamlarına seslenen Bakan Yıldırım, Ä°zmir’de gergin ideolojik bir siyasete gerek duyulmadığını ve Ä°zmir için belirlenen projeleri siyasete kurban etmeyeceklerini söyledi.



Ä°zmir’e yazıktır, günahtır



Seçim döneminde vaat edilen ‘35 Ä°zmir 35 proje’ ile kentin 20 yıldır kaybettiÄŸi hizmetlerin telafisinin gerçekleÅŸeceÄŸini hatırlatan Bakan Yıldırım “Ä°zmir’e hizmet için buradayız hizmet etmek için geldik. Ä°deolojik gergin siyasetten Ä°zmir çok ÅŸey kaybetti. Yazıktır günahtır, koca bir Ä°zmir’i iki meslek odası mı kapsıyor. Artık ÅŸehrinize sahip çıkın. Bu ÅŸehir sahipsiz deÄŸil” dedi. Kendilerine destek verilmesi durumunda engellerin aşılacağını söyleyen Yıldırım ÅŸöyle konuÅŸtu: “Bizim arkamızda olursanız biz her türlü engeli aÅŸarız. Ä°zmir’in projelerini siyasete kurban vermeyeceÄŸiz. Anlamsız çekiÅŸmelerle enerjinizi eksiltmeyin. Ä°zmirli günün sonunda görür ve karar verir.” Ä°ZTO BaÅŸkanı Ekrem DemirtaÅŸ’ın Ä°zmir’in EXPO 2020 adaylık sürecinde yürütme kurulunda görev almayacaklarına iliÅŸkin açıklamalarına ithafen konuÅŸan Yıldırım “Ä°zmir için önemli bir kuruluÅŸ olan Ä°ZTO da bu konuda üzerine düÅŸenleri yapacaktır. Sayın BaÅŸkan öyle topu taca atmakla olmaz. Herkes çok çalışacak” diye konuÅŸtu. Kendisine halen, kazanılması halinde EXPO organizasyonun nerede yapılacağının sorulduÄŸunu anlatan ve buna tepki gösteren Yıldırım, organizasyonun yerinin Ä°nciraltı bölgesi olduÄŸunu vurguladı. Yıldırım “Bırak kardeÅŸim... Adeta birileri EXPO’nun baÅŸarısız olması için karar vericilere mesaj veriyor. Meslek odası mahkemeye gidecekmiÅŸ, varsın gitsin kardeÅŸim. Koca Ä°zmir, marka meslek odasına esir olacaksa, bunu size havale ediyoruz” dedi.



20 ayda bitecek, 25 milyon yolcuya hizmet verecek



KÄ°RA sözleÅŸmesi önceki gün Bakan Yıldırım’ın da katıldığı törenle imzalanan Ä°zmir Adnan Menderes Havalimanı 25 milyon yolcuya hitap edecek. TAV, Ä°zmir için 35 projeden biri olan Ä°zmir Adnan Menderes Havalimanı Ä°ç ve Dış Hatlar terminalleri ihalesini 610 milyon Euro+KDV bedelle kazanmıştı. SözleÅŸmeye göre, TAV, 250 milyon Euro’luk da yatırım yaparak yeni iç hatlar terminali de inÅŸa edecek ve iç ve dış hatları, Atatürk Havalimanı benzeri bir yatırımla köprü sistemiyle birbirine baÄŸlayacak. Bakan Yıldırım törende yaptığı konuÅŸmada yatırımla birlikte devletin kasanına 2 milyarlık gelir gireceÄŸini belirtirken yaptığı pazarlıkla 24 ay öngörülen iç hatlar terminalininin yapım süresini de 20 aya indirmiÅŸti. Havalimanında daha önce yeni dış hatlar terminalini, 15 ay gibi rekor bir sürede yaparak hizmete sunduklarını dile getiren Yıldırım, yeni iç hatlar terminalinin de yapılmasıyla Ä°zmir Adnan Menderes Havalimanının, 25 milyon yolcuya hitap eder hale geleceÄŸini kaydetti. Ä°zmir’in EXPO 2020 adaylığı dikkate alındığı takdirde yatırımın öneminin fark edilebileceÄŸini aktaran Yıldırım ÅŸunları söylemiÅŸti: “ EXPO’da 30-40 milyon yolcu geldiÄŸi zaman ne hale düÅŸeriz hesap edin. Biz de bütün bunları dikkate alarak hemen harekete geçtik. EXPO 2020 olsun veya olmasın, Ä°zmir büyümeye devam edecek. Ä°zmir, Türkiye’nin marka ÅŸehri olmaya devam edecek.”






Bu haber toplam 2597 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler