Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Projeleri 4 Yılda Tamamlayacağız

Projeleri 4 Yılda Tamamlayacağız
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de yapmayı planladıkları tüm projeleri 4 yılda tamamlanma aşamasına getirilmesini planladıklarını söyledi
14.11.2011 / 12:13


Karal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin geliÅŸmesi, kalkınması ve büyümesi için tasarladıkları projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.



ÇAYKUR'a ait paketleme fabrikasının Ä°yidere'ye taşınması için karar alındığını, bu konuda Ä°yidere'deki arazinin ortaklarından Tek Gıda-Ä°ÅŸ Sendikası'ndan cevap beklendiÄŸini ifade eden Karal, paketleme fabrikasının taşınmasının ardından Ankara ve Ä°stanbul'daki paketleme ünitelerinin de Rize'ye taşınacağını, böylece paketlemenin sadece Rize'de olacağını kaydetti.



Rize çayının dünya markası haline getirilmesi için ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Karal, "Türk çayının dünyanın her yerinde satılmasını istiyoruz. ÇAYKUR gelecek yıl kapasitesini 750-800 bin ton civarına çıkarmayı planlıyor. Bunu yeni fabrika yapmadan, fabrikaların kapasitesinin artırılması suretiyle yapacağız. Böylece fabrikalar arasında da çay nakli yapılmasına da gerek kalmayacak" dedi.



Tophane ve Yeniköy Mahallelerinin tamamen kentsel dönüÅŸüm çalışması içine alınmasını planladıklarını anlatan Karal, bu konuda Rize Belediyesi'nin çalışmasını tamamlamasını beklediklerini, bu proje ile mahallelerin Rize'nin en modern ve güzel yerlerinden olacağını söyledi.



Karal, Ä°yidere ile Ä°kizdere arasının Çevre Vadisi ilan edildiÄŸini bildirerek, "Türkiye'de çevre vadisi ilan edilen 2 yerden birisi Rize'de olmuÅŸ oldu. Bu büyük bir proje. Vadide 2 göl oluÅŸturulacak. Göllerin etrafında mesire alanları yapılacak. AÄŸaran ve ÇaÄŸlayan ÅŸelaleleri için de proje geliÅŸtiriliyor" diye konuÅŸtu.



Rize'de yabancı uyruklu kiÅŸilerin izinsiz çalışmasının da önüne geçeceklerini belirten Karal, "Rize'de resmi rakamlarla 6 bin, gayri resmi rakamlarla ise 25 bin civarında kaçak iÅŸçi çalışıyor. Bu da Rize ekonomisine milyonlarca liralık zarar veriyor. Bunun önüne geçeceÄŸiz. VatandaÅŸlarımız da kaçak iÅŸçi artık çalıştırmasın" dedi.



Hasan Karal, yapacakları çalışmalarla Rize'ye çaÄŸ atlatacaklarını ifade ederek, "Bunlar basit projeler deÄŸil. Tamamlandığında Rize, önemli atılım yapacak. Tüm projelerimizi 4 yılda tamamlanma aÅŸamasına getirilmesini planlıyoruz. Yaptığımız bütün iÅŸlerde BaÅŸbakanımızın onayını alıyoruz. Yaptığımız her iÅŸi onayına sunuyoruz" dedi.







Etiketler: hasan karal ak parti akp
Bu haber toplam 2439 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler